Крем карамел с кроасани

Необходими продукти:(6 бр.)
3 яйца
500 мл.пр.мляко
ванилия
6 суп.л.захар+6 суп.л.захар за карамела
1 кроасан

Начин на приготвяне:
В дълбока купа разбиваме на пяна яйцата с прясното мляко, захарта и ванилията.Отделно приготвяме карамела като слагаме на  котлона в метален съд захарта и гледаме да не прегори.Изсипваме готовия карамел в купички докато не е стегнал.Отгоре нареждаме по една филийка кроасан като леко притискаме,така,че да залепне върху карамела.Изсипваме от яйчената смес и нареждаме в тавичка.Печем на водна баня за около час на 150°С  като внимаваме да не започне водата да ври.

Коментари

Популярни публикации