Греяно вино
Необходими продукти:
2-3 мандарини
1/2 ябълка
1/2 портокал
600 мл.вино
200 мл.вода
200 мл.тъмен ром
3 суп.л.захар
2 суп.л.мед
1 ч.л.канела
7-8 зърна карамфил
Начин на приготвяне:
В тенджера се смесват захарта,меда,200 мл.от виното и рома.Обелваме мандарините и портокала,като запазваме корите.Добавяме резенчетата мандарини и ябълки,както и леко намачканите кори.Портокала изстискваме и добавяме сока към останалите продукти.Овкусяваме с канелата и карамфила и слагаме на котлона да заври.Когато сиропа започне да се сгъстява,добавяме останалото вино и водата,но не оставяме да заври.Точно преди завиране сваляме от котлона,прецеждаме и разливаме в чаши.
Коментари
Публикуване на коментар