Трицветна торта с кроасани
Необходими продукти:
6 бр.кроасани
2 пак.пудинг ванилия
12 суп.л.захар
1 пак.бисквити
1 л.пр.мляко
1 пак.масло( 125гр.)
1 черен шоколад
Начин на приготвяне:
Слагаме 800гр.пр.мляко със захарта да загреят на котлона.В отделен съд смесваме 2те пак.пудинг с останалото пр.мляко.Когато млякото започне да завира,а захарта се е разтопила прибавяме на тънка струя при непрекъснато бъркане пудинговата смес.Сваляме от котлона и прибавяме маслото ,докато кремът е още горещ.Разделяме го на две и в едната част натрошаваме шоколада.Разбъркваме докато се получи еднородна шоколадова смес.Започваме да сглобяваме тортата като на дъното на тавичка с подвижно дъно нареждаме бисквитите.Отгоре съвсем леко поръсваме с подсладено пр.мляко,за да омекнат бисквитите.Изсипваме шоколадовия пудинг и заглаждаме.Нареждаме отгоре кроасаните както са цели.На места със спринцовка бодваме с подсладено пр.мляко да навлажним леко кроасаните,за да не са сухи.Отгоре изсипваме и белия пудинг и отново заравняваме.Оставяме в хладилник на 2-3часа,след което украсяваме и поднасяме.
6 бр.кроасани
2 пак.пудинг ванилия
12 суп.л.захар
1 пак.бисквити
1 л.пр.мляко
1 пак.масло( 125гр.)
1 черен шоколад
Начин на приготвяне:
Слагаме 800гр.пр.мляко със захарта да загреят на котлона.В отделен съд смесваме 2те пак.пудинг с останалото пр.мляко.Когато млякото започне да завира,а захарта се е разтопила прибавяме на тънка струя при непрекъснато бъркане пудинговата смес.Сваляме от котлона и прибавяме маслото ,докато кремът е още горещ.Разделяме го на две и в едната част натрошаваме шоколада.Разбъркваме докато се получи еднородна шоколадова смес.Започваме да сглобяваме тортата като на дъното на тавичка с подвижно дъно нареждаме бисквитите.Отгоре съвсем леко поръсваме с подсладено пр.мляко,за да омекнат бисквитите.Изсипваме шоколадовия пудинг и заглаждаме.Нареждаме отгоре кроасаните както са цели.На места със спринцовка бодваме с подсладено пр.мляко да навлажним леко кроасаните,за да не са сухи.Отгоре изсипваме и белия пудинг и отново заравняваме.Оставяме в хладилник на 2-3часа,след което украсяваме и поднасяме.
Коментари
Публикуване на коментар