Гъбки и охлювчета

Гъбки

Необходими продукти:
200 гр.мас/100 мас+100масло
2ч.ч.захар
1 яйце
1 ч.ч.кис.мляко
2-3 ч.ч.брашно
бакпулвер
ванилия
кафе

В дълбоюка купа се сипват сухите съставки,без кафето.Прави се кладенче и вътре се изсипва киселото мляко,яйцето и размекнатата мазнина.Замесва се средно твърдо тесто,от което се късат малки топчета.Накрая на малка капачка се потапя в кафето и след това се натиска среата на топчето,така,че да се офорни стеблото на гъбката.Нареждат се в тава,като се оставя разстояние от 1см по между им.

Двуцветни охлювчета
Необходими продукти:
500 гр.брашно
250 гр.масло
2 ч.ч.захар
3 суп.лъж.какао

От посочените продукти,без какаото се замесва тесто.Разделя се на две части,като по-малката част се смесва с какаото.Разточват се двата цвята по отделно,след което се поставя кафевия блат върху белия.Навива се на руло и се режат филийки около 0.5см.Пекът се с разреза нагоре

Коментари

Популярни публикации