Египетска торта
Необходими продукти:
готови блатове
За яйчения крем:
500мл.пр.мляко
8 жълтъка
10 суп.л.захар
8 суп.л.брашно
170 гр.краве масло
3 ванилий
За сметановия крем:
500мл.течна сметана
6 суп.л.захар
За кроканта:
150 гр.захар
150 гр.ядки
Фолио
топинг по избор
бишкоти за украса по края на тортата
панделка/лента
Начин на приготвяне:
Малка част от млякото за яйчения крем се заделя,а останалото се загрява със захарта и ванилийте.
Жълтъците се разбъркват със заделеното студено мляко и брашното.
Малко по малко се наливат към топлото мляко.Сместа се вари на умерен огън,докато се сгъсти.
Кремът се охлажда .
Захарта за кроканта се карамелизира.
Ядките се натрошават.Готовия карамел се изсипва върху лист фолио и се разстила.
Отгоре се ръси с натрошените ядки.
Една част от кроканта се заделя за украса,а останалата се смесва със сметаната,
като си заделяме и малко чиста сметана за украса.
След като се е охладил яйчения крем се разбива с миксер и малко по малко се добавя маслото.
Тортата се сглобява във форма с падащо дъно.Поставя се блата.Намазва се с топинг,
отгоре с яйчен крем,
след това със сметана смесена с крокант,
блат и така докато свършат продуктите.Завършва се с чиста сметана.
Отстрани се редят бишкотите като се завързват с лента,за да не паднат.
Тортата се оставя в хладилник за около 4ч.и след това се украсява със заделения крокант.
Коментари
Публикуване на коментар