Египетска торта



Необходими продукти:
готови блатове

За яйчения крем:
500мл.пр.мляко
8 жълтъка
10 суп.л.захар
8 суп.л.брашно
170 гр.краве масло
3 ванилий

За сметановия крем:
500мл.течна сметана
6 суп.л.захар

За кроканта:
150 гр.захар
150 гр.ядки
Фолио

топинг по избор
бишкоти за украса по края на тортата
панделка/лента

Начин на приготвяне:
Малка част от млякото за яйчения крем се заделя,а останалото се загрява със захарта и ванилийте.

Жълтъците се разбъркват със заделеното студено мляко и брашното.


Малко по малко се наливат към топлото мляко.Сместа се вари на умерен огън,докато    се сгъсти.

Кремът се охлажда .
Захарта за кроканта се карамелизира.


Ядките се натрошават.Готовия карамел се изсипва върху лист фолио и се разстила.
Отгоре се ръси с натрошените ядки.

Една част от кроканта се заделя за украса,а останалата се смесва със сметаната,

като си заделяме и малко чиста сметана за украса.
След като се е охладил яйчения крем се разбива с миксер  и малко по малко се добавя маслото.


Тортата се сглобява във форма с падащо дъно.Поставя се блата.Намазва се с топинг,
отгоре с яйчен крем,
след това със сметана смесена с крокант,

блат и така докато свършат продуктите.Завършва се с чиста сметана.




Отстрани се редят бишкотите като се завързват с лента,за да не паднат.
Тортата се оставя в хладилник за около 4ч.и след това се украсява със заделения крокант.

Коментари

Популярни публикации