Торта "Трите шоколада "
Необходими продукти:
1 пак.бисквити
6 суп.л.захар
50 гр.масло
1 л.течна сметана
500 мл.пр.мляко
200 гр.бял шоколад (2 бр.)
200 гр.млечен шоколад
200 гр.черен шоколад
3 бр.желатин
какао за поръсване
Начин на приготвяне:
В дълбока купа или тенджера смесваме течната сметана,прясното мляко и захарта.
В блендер смиламе бисквитите.
Маслото разтопяваме и добавяме към смлените бисквити.
Изсипваме ги на дъното на тавичка с подвижно дъно и притискаме докато се получи блат.
Оставяме формата в хладилник за да стегне.През това време започваме направата на първия пласт от шоколад.
Накисваме едното пакетче желатин в 6 суп.л.вода ( или според указанието на опаковката ).
Докато изчакваме желатина да набъбне подготвяме шоколадовата част.Изсипваме 500мл.от млечната смес (пр.мляко и сметана ) в дълбока тенджера и загряваме на котлона.
Преди да заври сваляме от котлона и начупваме черния шоколад.
Разбъркваме добре до пълно разтопяване на шоколада,след което добавяме желатина и разбъркваме добре.
Другия вариант за разтапяне на шоколада ( който на мен ми е по-удобен ) е ,след като сме затоплили млечната основа ,в отделен съд начупваме шоколада и малко по малко изсипваме от горещата млечна смес.Накрая отново добавяме желатина до пълно разтваряне.След като се е разтопило всичко изсипваме върху бисквитения вече охладен и стегнал блат.
Прибираме в хладилника за минимум 2 часа.След това повтаряме процедурата и с останалите два вида шоколад,като след всеки изчакваме 2 часа,за да не се слеят цветовете.
След като са стегнали всички цветове,оставяме тортата за едно денонощие в хладилник до пълна готовност.Поръсваме отгоре с какао и можем да украсим по желание.
Коментари
Публикуване на коментар