Задушен джолан с медена глазура и пикантни картофки
Необходими продукти:
2 бр.джолан
1 суп.л.горчица
2 суп.л.кетчуп
2 суп.л.мед
щипка канела
1 ч.л.сол
чер.пипер
1 суп.л.чубрица
1 стрък праз
4 големи картофа
1 ч.л.къри
1 ч.л.черв.пипер
4 скилидки чесън
сол
Начин на приготвяне:
Горчицата,кетчупа,меда,канелата,сол,чер.пипер и чубрицата се смесват.С получената смес се намазват обилно джоланчетата и отгоре се поръсват с наситнения праз.Обвиват се във фолио и се пекат на 150°С за около 2 часа.През това време обелваме и нарязваме картофите.Овкусяваме ги с подправките и чесъна и ги слагаме във фурната да се пекът.
2 бр.джолан
1 суп.л.горчица
2 суп.л.кетчуп
2 суп.л.мед
щипка канела
1 ч.л.сол
чер.пипер
1 суп.л.чубрица
1 стрък праз
4 големи картофа
1 ч.л.къри
1 ч.л.черв.пипер
4 скилидки чесън
сол
Начин на приготвяне:
Горчицата,кетчупа,меда,канелата,сол,чер.пипер и чубрицата се смесват.С получената смес се намазват обилно джоланчетата и отгоре се поръсват с наситнения праз.Обвиват се във фолио и се пекат на 150°С за около 2 часа.През това време обелваме и нарязваме картофите.Овкусяваме ги с подправките и чесъна и ги слагаме във фурната да се пекът.
Коментари
Публикуване на коментар