Салата от печен лук
Необходими продукти:
1 кг.дребен лук
1 шепа орехи
1 ч.л.сол
зехтин
оцет
магданоз
Начин на приготвяне:
Лукът се почиства ако има остатъци от пръст по брадичките,а може и да се изрежат.Поставя се в тава заедно с люспите и се пече за около 40мин.на 200°С в предварително загрята фурна.Оставя се напълно да изстине и тогава се махат люспите.Накъсва се на хапки.Овкусява се със солта,зехтина и оцета.Поръсва се с наситнения магданоз и орехи.Добре е да се овкуси 30 мин.преди сервиране,за да може да поеме всички подправки.
1 кг.дребен лук
1 шепа орехи
1 ч.л.сол
зехтин
оцет
магданоз
Начин на приготвяне:
Лукът се почиства ако има остатъци от пръст по брадичките,а може и да се изрежат.Поставя се в тава заедно с люспите и се пече за около 40мин.на 200°С в предварително загрята фурна.Оставя се напълно да изстине и тогава се махат люспите.Накъсва се на хапки.Овкусява се със солта,зехтина и оцета.Поръсва се с наситнения магданоз и орехи.Добре е да се овкуси 30 мин.преди сервиране,за да може да поеме всички подправки.
Коментари
Публикуване на коментар