Плодова пита
Необходими продукти:
2 ч.ч.брашно
1 пак масло
1 1/2 ч.ч.захар
3 яйца
1 ч.л.канела
кора от 1/2лимон
бакпулвер
1 бурк.конфитюр
Начин на приготвяне:
В дълбока купа смесваме сухите съставки като ги пресяваме за по пухкав вид на тестото.
В друга купа чукваме яйцата и разбиваме с телена бъркалка.
Добавяме към тях разтопеното масло и отново разбъркваме.
Идва ред и на оформянето на тестото.Към купата със сухите съставки добавяме настърганата лим.кора и яйчената смес.Разбъркваме добре и оформяме меко тесто.
Разделя ме го на две,като едната част да бъде малко по-голяма от другата.В намазнена и поръсена с брашно тавичка слагаме голямата част от тестото,като притискаме и по ръбовете на тавата.Отгоре изсипваме конфитюра и заравняваме.
По-малката част от тестото разточваме и изрязваме фигурки.
Нареждаме ги върху конфитюта и слагаме в затоплена фурна.
Печем на 180°С за около 30 мин.като проверяваме за готовноста с бодване на клечка за зъби.Щом не остава тесто по нея можем да извадим от фурната.Когато изстине напълно поръсваме с пудра захар.
2 ч.ч.брашно
1 пак масло
1 1/2 ч.ч.захар
3 яйца
1 ч.л.канела
кора от 1/2лимон
бакпулвер
1 бурк.конфитюр
Начин на приготвяне:
В дълбока купа смесваме сухите съставки като ги пресяваме за по пухкав вид на тестото.
В друга купа чукваме яйцата и разбиваме с телена бъркалка.
Добавяме към тях разтопеното масло и отново разбъркваме.
Идва ред и на оформянето на тестото.Към купата със сухите съставки добавяме настърганата лим.кора и яйчената смес.Разбъркваме добре и оформяме меко тесто.
Разделя ме го на две,като едната част да бъде малко по-голяма от другата.В намазнена и поръсена с брашно тавичка слагаме голямата част от тестото,като притискаме и по ръбовете на тавата.Отгоре изсипваме конфитюра и заравняваме.
По-малката част от тестото разточваме и изрязваме фигурки.
Печем на 180°С за около 30 мин.като проверяваме за готовноста с бодване на клечка за зъби.Щом не остава тесто по нея можем да извадим от фурната.Когато изстине напълно поръсваме с пудра захар.
Коментари
Публикуване на коментар