Зеленчукова супа
Необходими продукти:
1 тиквичка
1 морков
1 шепа зелен боб
2 картофа
1 глава лук
магданоз
1 суп.л.сол
1/2 ч.л.чер.пипер
За застройка:
2 жълтъка
1/2 коф.кис.мляко
1 суп.л.брашно
2 суп.л.олио
Начин на приготвяне:
Лука се реже на ситно и се задушава в мазнината.Добавят се нарязаните зеленчуци на кубчета и се заливат с 0.5л.вода( може и зеленчуков бульон ).След като омекне всичко се подправя със солта и черния пипер.В отделен тиган се прави застройката като се разбиват с телена бъркалка жълтъците с кис.мляко и брашното.Бърка се енергично,за да не загори.След като започне да се сгъстява застройката се сипват един два черпака от бульона на вече готовата супа.Когато сместа стане хомогенна се сипва по малко в супата.Изключва се котлона и се поръсва с наситнения магданоз.
1 тиквичка
1 морков
1 шепа зелен боб
2 картофа
1 глава лук
магданоз
1 суп.л.сол
1/2 ч.л.чер.пипер
За застройка:
2 жълтъка
1/2 коф.кис.мляко
1 суп.л.брашно
2 суп.л.олио
Начин на приготвяне:
Лука се реже на ситно и се задушава в мазнината.Добавят се нарязаните зеленчуци на кубчета и се заливат с 0.5л.вода( може и зеленчуков бульон ).След като омекне всичко се подправя със солта и черния пипер.В отделен тиган се прави застройката като се разбиват с телена бъркалка жълтъците с кис.мляко и брашното.Бърка се енергично,за да не загори.След като започне да се сгъстява застройката се сипват един два черпака от бульона на вече готовата супа.Когато сместа стане хомогенна се сипва по малко в супата.Изключва се котлона и се поръсва с наситнения магданоз.
Коментари
Публикуване на коментар