Спагети полу-карбонара

Необходими продукти:
1 пак.спагети
1 гл.лук
3 кремвирша
1 суп.л.олио
2 жълтъка
200 мл.течна сметана
100 гр.кашкавал
сол
чер.пипер

Начин на приготвяне:
Кремвиршите се нарязват на колелца с ширина 2-3 см.Промушват се с 3-4бр.сурови спагети в сърцевината на всяко колелце.Варят се в подсолена вода до готовност.Изсипват се в гевгир за да се отцедят,като се запазва 1 ч.ч.от водата.В тиган с широко дъно загряваме олиото и запържваме ситно нарязания лук.Постепенно доливаме сметаната и намаляваме котлона,за да не ври сосът.При непрекъснато бъркане добавяме първо двата жълтъка,а след това и чашата заделена вода от спагетите.Поръсва се с настъргания кашкавал,солта и черния пипер.След като сосът леко се сгъсти се добавят спагетите.Разбъркват се добре и се разпределят в чиний.Може да се поръсят с пресен босилек.

Коментари

Популярни публикации