Задушено свинско с гъби и лук

Необходими продукти:
500гр.свинско месо
200 гр.гъби
4 гл.лук
2 моркова
4 ск.чесън
1 суп.л.сол
1 ч.л.чубрица
2 суп.л.олио
1 суп.л.уни сос
1 ч.ч.дом.пюре


Начин на приготвяне:
Режем заленчуците на полумесеци,а месото на големи кубчета.




В мазнината запържваме първо лука.
Щом започне да омеква добавяме морковите и чесъна.Пържим докато стане прозрачен лука.
Отделно в същия тиган от зеленчуците без да го изплакваме и без да слагаме нова мазнина запържваме месото.


Щом хване коричка от всички страни сваляме от котлона.Овкусяваме месото с подправките.Добавяме дом.пюре и уни соса и разбъркваме.
Изсипваме задушените зеленчуци и месото в гювеч.Към тях прибавяме гъбите и слагаме в студена фурна.
Печем на 150•С за около час и половина-два.Не сипваме никаква вода,тъй като гъбите си пускат малко,а идеята е да е с минимален сос.

Коментари

Популярни публикации