Пилешка супа

Необходими продукти:
една пеперуда пил.месо
2 моркова
2 картофа
фиде
олио
сол
чер.пипер
магданоз

За застройката:
3 жълтъка
1/2 коф.кис.мляко
1 суп.лъж.брашно

Пилешкото месо предварително се сварява с щипка сол.Картофите и морковите се нарязват на кубчета,като морковите на по-ситни.Пилешкото месо се накъсва.Всичко се смесва и се залива с бульона и олиото.Вари се до полу готовност.Добавя се шепа фиде и се оставя на котлона.Когато е готова супата се подправя със солта,черния пипер и магданоза и се сваля от котлона.Застройката се прави като се запържи в малко олио брашното.При непрекъснато бъркане се добавят жълтъците и киселото мляко.Когато започне да се сгъстява застройката се добавя постепенно по малко от бульона на супата.След като стане еднородна сместта се връща при останалата супа.

Коментари

Популярни публикации