Питка
Необходими продукти:
1 ч.ч.топло мляко
1 ч.ч.топла вода
1/2 ч.ч.олио
2 суп.л.захар
1 суп.л.сол
около 800 гр.брашно
1 яйце+1 жълтък за намазване
сусам
Начин на приготвяне:
Маята и 1 суп.л.захар се разтварят във водата.Покрива се с кърпа и се оставя за 10-15 мин.да шупне.В купа се слагат 3 ч.ч.пресято брашно.Прави се кладенче посредата и се сипват маята,пр.мляко,яйцето,олиото,захарта и солта.Разбърква се.Меси се до меко и еластично тесто като постепенно се добавя останалото брашно.Разделя се на 4 топки.Всяка се разточва,маже се с масло и отгоре се слага следващата.След това всички пластове заедно се разточват отново на тънка кора 0.5см.Изрязват се триъгълници,които се навиват на кифлички.Оставя се да втаса за около 2 ч.Отгоре се маже с жълтък и се посипва със сусам.
1 ч.ч.топло мляко
1 ч.ч.топла вода
1/2 ч.ч.олио
2 суп.л.захар
1 суп.л.сол
около 800 гр.брашно
1 яйце+1 жълтък за намазване
сусам
Начин на приготвяне:
Маята и 1 суп.л.захар се разтварят във водата.Покрива се с кърпа и се оставя за 10-15 мин.да шупне.В купа се слагат 3 ч.ч.пресято брашно.Прави се кладенче посредата и се сипват маята,пр.мляко,яйцето,олиото,захарта и солта.Разбърква се.Меси се до меко и еластично тесто като постепенно се добавя останалото брашно.Разделя се на 4 топки.Всяка се разточва,маже се с масло и отгоре се слага следващата.След това всички пластове заедно се разточват отново на тънка кора 0.5см.Изрязват се триъгълници,които се навиват на кифлички.Оставя се да втаса за около 2 ч.Отгоре се маже с жълтък и се посипва със сусам.
Коментари
Публикуване на коментар