Паниран карфиол
Необходими продукти:
1 карфиол
10 яйца
1 пак.галета
3 суп.л.орехи
1 кис.мляко
връзка магданоз
сол
3 ск.чесън
Начин на приготвяне:
Карфиолът се разделя на розички,които се пускат във вряща и подсолена вода да се бланшират за 10 мин.Изваждат се и се изцеждат.Яйцата се разбиват на пяна.В тях се потапят розичките карфиол,а след това в сместа от галета и орехи и отново в яйца.Пускат се в силно нагрята мазнина и се пържат до лека златиста коричка.Поднасят се с млечния сос,който се прави от кис.мляко,солта,наситнения магданоз и счукания чесън.
1 карфиол
10 яйца
1 пак.галета
3 суп.л.орехи
1 кис.мляко
връзка магданоз
сол
3 ск.чесън
Начин на приготвяне:
Карфиолът се разделя на розички,които се пускат във вряща и подсолена вода да се бланшират за 10 мин.Изваждат се и се изцеждат.Яйцата се разбиват на пяна.В тях се потапят розичките карфиол,а след това в сместа от галета и орехи и отново в яйца.Пускат се в силно нагрята мазнина и се пържат до лека златиста коричка.Поднасят се с млечния сос,който се прави от кис.мляко,солта,наситнения магданоз и счукания чесън.
Коментари
Публикуване на коментар