Печено пиле с хрупкава коричка върху сол
Необходими продукти:
1 пиле
1 кг.сол
1 ч.л.чер.пипер
2 суп.л.зехтин
1 ч.л.куркума
щипка червен пипер
Начин на приготвяне:
Намажете пилето със зехтина и поръсете отгоре с подправките.Солта изсипете на дъното на тавата за печене.Пилето се поставя с гърдите нагоре и се пече на 180°С за час и половина.След изпичане веднага се маха от солта,тъй като тя ще го изсуши.Куркумата и червения пипер ще гарантират изкушаваща запечена коричка,а черния пипер ще придаде силен аромат.
1 пиле
1 кг.сол
1 ч.л.чер.пипер
2 суп.л.зехтин
1 ч.л.куркума
щипка червен пипер
Начин на приготвяне:
Намажете пилето със зехтина и поръсете отгоре с подправките.Солта изсипете на дъното на тавата за печене.Пилето се поставя с гърдите нагоре и се пече на 180°С за час и половина.След изпичане веднага се маха от солта,тъй като тя ще го изсуши.Куркумата и червения пипер ще гарантират изкушаваща запечена коричка,а черния пипер ще придаде силен аромат.
Коментари
Публикуване на коментар