Торта с тиква

Необходими продукти:
1/2 тиква
250 гр.маскарпоне
200 мл.пр.мляко
5 суп.л.захар
20 гр.желатин
100 мл.студена вода
1 пак.бишкоти
ванилия
200 мл.пр.мляко за потапяне на бишкотите

Начин на приготвяне:
За хубаво тиквено пюре най-добре тиквата да се опече,понеже ако се вари ще стане много водниста.Изпечената тиква се оставя да изстине и се пасира до пълна гладкост.Желатина се накисва в студената вода и се оставя да набъбне.Бишкотите се потапят за кратко в едната част от пр.мляко и се покрива дъното на тавата с падащо дъно.Загряват се останалите 200 мл.пр.мляко заедно със захарта.Когато заври се сваля от котлона и се добавя желатинът,който вече е набъбнал.Бърка се докато желатинът се стопи напълно.Прибавя се и ванилията.Към пасираната тиква се добавя маскарпонето и разбивате с миксер докато се смесят добре.На тънка струя при непрекъснато разбиване с миксера добавете подсладеното мляко с желатина и ванилията.Щом сместта стане еднородна и пухкава се изсипва в тавата ,в която предварително  сме наредили по стените бишкотите.Заглаждаме добре отгоре и оставяме в хладилник за 4-5часа.

Коментари

Популярни публикации