Пай с ябълки и круши

Необходими продукти за масленото тесто:
225 гр.брашно
100 гр.студено масло
щипка сол
3-4 суп.л.студена вода
1-2 суп.л.захар

За плънката:
2 ябълки
2 круши
4 суп.л.захар
1 ч.л.канела
1/2 пак.обикн.бисквити

Начин на приготвяне:
Сипете брашното в купа,добавете студеното масло и втрийте с пръсти докато се получат трохи.Поръсете с щипка сол и захарта и добавете малко по малко водата.Омесете тестото и оформете топка.Увийте с фолио и приберете в хладилник поне за 30 мин.
През това време подгответе плодовете.Нарежете ги на тънки резенчета.Поставете ги е купа и ги поръсете със захарта и канелата.Охладеното тесто разточете на тънка кора ,най-добре между два слоя фолио за свежо съхранение.Разстелете тестото по дъното и стените.Бисквитите се смилат и се поръсват върху блата,а отгоре се нареждат плодовете във форма на кръг( цвете ) .Бисквитите ще поемат сиропа от плодовете.Пече се на 180°С около 30 мин.Отгоре се поръсва с пудра захар.

Коментари

Популярни публикации