Винен кебап
Необходими продукти:
800 гр.свинско месо
2 глави лук
1 ч.ч червено вино
1 суп.л.брашно
5 суп.л.дом.пюре
2 суп.л.олио
1 ч.ч.ориз
3 ч.ч.вода
1 суп.л.масло
1ч.л.сол
Начин на приготвяне:
Свинското месо се нарязва на хапки,а лукът на полумесеци.В мазнината се задушават месото и лука до омекване.След това се добавя вода,колкото да покрие месото и варенето продължава до омекване на месото.Прибавят се червеното вино,брашното,размито в доматеното пюре и подправките.Ястието се вари до готовност,като от време на време се разбърква.Сервира се с гарнитура от варен ориз.
Коментари
Публикуване на коментар