Картофена яхния

Необходими продукти:
800 гр.пилешко месо
500 гр.картофи
200 гр.дом.пюре
500 гр.вода
3 суп.л.олио
1 гл.лук
1 ч.л.чер.пипер
1 суп.л.червен пипер
1 суп.л.чубрица
1 суп.л сол
1 суп.л.брашно

Начин на приготвяне:
Лукът се нарязва на ситно и се задушава в мазнината докато омекне.След това се добавя пилешкото месо нарязано на порций и се запържва ,докато промени цвета си.Добавят се водата,дом.пюре и картофите нарязани на едри кубчета.Оставяме ястието да се вари до пълна готовност на пилето.Добавяме и подправките и накрая размитото в малко вода брашно.Премества се от котлона и пожелание може да се поръси с магданоз.

Коментари

Популярни публикации