Печено пиле на шише
Необходими продукти:
1 пиле
сол
1/2 пак.масло
черв.пипер
черен пипер
1 бут.бира
Начин на приготвяне:
Пилето се измива и се намазва отвътре и отвън с маслото.Овкусява се с червения и черния пипер и солта.Бирената бутилка се оставя пълна с бирата.Пилето се слага отгоре ,така,че гърлото да излезе през шийката на пилето и леко да стърчи над него.Целта е кипящата бира при печенето да облива пилето и да се образува ароматна коричка.По желание може да обелите и нарежете няколко картофа.Измиват се и се овкусяват.Нареждат се в тавата около пилето.Добавя се малко мазнина и вода и се пече на 180°С.Слага се в студена фурна,за да не се пръсне бирената бутилка.
1 пиле
сол
1/2 пак.масло
черв.пипер
черен пипер
1 бут.бира
Начин на приготвяне:
Пилето се измива и се намазва отвътре и отвън с маслото.Овкусява се с червения и черния пипер и солта.Бирената бутилка се оставя пълна с бирата.Пилето се слага отгоре ,така,че гърлото да излезе през шийката на пилето и леко да стърчи над него.Целта е кипящата бира при печенето да облива пилето и да се образува ароматна коричка.По желание може да обелите и нарежете няколко картофа.Измиват се и се овкусяват.Нареждат се в тавата около пилето.Добавя се малко мазнина и вода и се пече на 180°С.Слага се в студена фурна,за да не се пръсне бирената бутилка.
Коментари
Публикуване на коментар