Бутер розички
Необходими продукти:
400 гр.бутер тесто
4 ябълки
1 суп.л.лим.сок
5 суп.л.захар
1 ч.л.канела
50 гр.масло
Начин на приготвяне:
Ябълките се почистват от семенната част и се режат на тънки резенчета заедно с кората.Бланшират се за 5 мин.във вряща вода заедно с лимоновия сок.Изцеждат се и се оставят да се охладят.Бутер тестото се разточва леко и се нарязва на лентички около 3 пръста широки.Маслото се разтопява и се смесва със захарта и канелата.С получената смес се намазва всяка лента по цялата и дължина от средата към края.Ябълковите резенчета се нареждат с кората към върха на розичката,като всяко резенче застъпва предното.Другия край на тестото се прегъва върху ябълките и се навива на руло.Получените розички се поставят в предварително намазани с мазнина форми за мъфини.Пекът се в студена фурна на 180°С за около 30 мин.След като изстинат се поръсват с пудра захар.
400 гр.бутер тесто
4 ябълки
1 суп.л.лим.сок
5 суп.л.захар
1 ч.л.канела
50 гр.масло
Начин на приготвяне:
Ябълките се почистват от семенната част и се режат на тънки резенчета заедно с кората.Бланшират се за 5 мин.във вряща вода заедно с лимоновия сок.Изцеждат се и се оставят да се охладят.Бутер тестото се разточва леко и се нарязва на лентички около 3 пръста широки.Маслото се разтопява и се смесва със захарта и канелата.С получената смес се намазва всяка лента по цялата и дължина от средата към края.Ябълковите резенчета се нареждат с кората към върха на розичката,като всяко резенче застъпва предното.Другия край на тестото се прегъва върху ябълките и се навива на руло.Получените розички се поставят в предварително намазани с мазнина форми за мъфини.Пекът се в студена фурна на 180°С за около 30 мин.След като изстинат се поръсват с пудра захар.
Коментари
Публикуване на коментар