Дроб сърма

Необходими продукти:
1 кг.агнешки комплект
2 ч.ч.ориз
6 ч.ч.вода
1 суп.л.джоджен
сол
50 мл.олио
3 яйца
1 коф.кис.мляко
2 суп.л.брашно
1 гл.лук

Начин на приготвяне:
Агнешкия комплект се сварява до готовност,като бульонът се запазва и прецежда.След това се оставя да се охладят и се нарязват и се нарязват на кубчета.
Лукът се нарязва на ситно и се задушава в олиото.След това се добавя оризът и се запържва до прозрачност.
Изсипва се в тава,добавят се агнешките дреболий и се залива с бульона.

Овкусява се с подправките.

Пече се на силна фурна за около час.След това се залива със сместа от кис.мляко,яйцата и брашното.Връща се във фурната и се запича за 15 мин.

Коментари

Популярни публикации