Солен чийзкейк
Необходими продукти:
120 гр.солени бисквити
50 гр.чисто масло
За чийзкрема:
250 гр.закв.сметана
250 гр.сирене крема
3 яйца
1 пак.желатин
сол на вкус
200 гр.спанак
100 мл.студ.вода
Начин на приготвяне:
Бисквитите се смилат в блендер и се сипват в купа.Добавя се разтопеното масло и се разбъркват до получаване на маслени трохи.
Получените трохи изсипваме в намазнена форма с падащо дъно.Притискаме хубаво,за да се получи бисквитен блат.
Прибираме в хладилник за 30 мин.да стегне.За крема в купа сипваме закв.сметана,яйцата и крема сиренето.
Разбиваме до еднородна смес без бучки.Сипваме солта и разтворения желатин.
Желатина разтваряме според указанията на опаковката.Разделяме сместа на две,като бялата част изсипваме върху бисквитената основа и прибираме отново в хладилник за 30 мин.да стегне.
В дълбока купа слагаме измития и подсушен спанак и го пасираме.
Изсипваме го към втората част от чийзкейковия крем и разбъркваме.
След като вече се е стегнала бялата част,изсипваме отгоре и спаначената и отново връщаме в хладилник да стегне
.
120 гр.солени бисквити
50 гр.чисто масло
За чийзкрема:
250 гр.закв.сметана
250 гр.сирене крема
3 яйца
1 пак.желатин
сол на вкус
200 гр.спанак
100 мл.студ.вода
Начин на приготвяне:
Бисквитите се смилат в блендер и се сипват в купа.Добавя се разтопеното масло и се разбъркват до получаване на маслени трохи.
Получените трохи изсипваме в намазнена форма с падащо дъно.Притискаме хубаво,за да се получи бисквитен блат.
Прибираме в хладилник за 30 мин.да стегне.За крема в купа сипваме закв.сметана,яйцата и крема сиренето.
Разбиваме до еднородна смес без бучки.Сипваме солта и разтворения желатин.
Желатина разтваряме според указанията на опаковката.Разделяме сместа на две,като бялата част изсипваме върху бисквитената основа и прибираме отново в хладилник за 30 мин.да стегне.
В дълбока купа слагаме измития и подсушен спанак и го пасираме.
Изсипваме го към втората част от чийзкейковия крем и разбъркваме.
След като вече се е стегнала бялата част,изсипваме отгоре и спаначената и отново връщаме в хладилник да стегне
.
Коментари
Публикуване на коментар