Палачинкова торта

Необходими продукти:
За палачинките:
4 яйца
2 ч.ч.пр.мляко
2 ч.ч.брашно
бакпулвер
щипка сол

За плънката:
5 яйца
1 коф.майонеза
200 гр.шунка
200 гр.кашкавал
1/2 бурк.кис.краставички

масло за намазване на палачинките

Начин на приготвяне:
В купа разбиваме яйцата с пр.мляко.Постепенно добавяме брашното смесено с бакпулвера и солта.В нагорещен тефлонов тиган слагаме съвсем малко масло и сипваме от палачинковата смес.През това време докато се пекът палачинките си приготвяме плънката за тортата.Слагаме яйцата да се варят.След като изстинат ги нарязваме на ситно и ги смесваме с майонезата и щипка сол.Шунката и кис.краставички  нарязваме на ленти,а кашкавала настъргваме.И сега идва ред на оформянето на тортата.
В подходяща форма или чиния слагаме първата палачинка,отгоре намазваме с яйчената смес.След това слагаме втората палачинка,а върху нея кис.краставички.После отново палачинка,шунка,палачинка,кашкавал и така докато свършат палачинките.Поднасяме както топла,така и студена.

Коментари

Популярни публикации