Френска селска торта
Необходими продукти:
1 опак.медени блатове
За крема:
2 коф.закв.сметана
1 ч.ч.захар
1/2 бурк.сладко от боровинки
1/2 ч.ч.смлени орехи
ванилия
Начин на приготвяне:
Крема си приготвяме като смесваме закв.сметана със захарта и ванилията и разбиваме до гладка смес.
Във форма с падащо дъно или тортена чиния слагаме едната медена бисквита .Отгоре намазваме с обилен слой млечен крем и поръсваме с орехите
След това слагаме от боровинковия конфитюр.
Отгоре слагаме следващата бисквита ,намазваме с крем и след това конфитюр.
Така редим до края на бисквитите като единия ред ръсим с орехи,а следващия ред не.Слагаме тортата за 2-3часа в хладилник да омекнат бисквитите.Може да поднесем с топка сладолед.
1 опак.медени блатове
За крема:
2 коф.закв.сметана
1 ч.ч.захар
1/2 бурк.сладко от боровинки
1/2 ч.ч.смлени орехи
ванилия
Начин на приготвяне:
Крема си приготвяме като смесваме закв.сметана със захарта и ванилията и разбиваме до гладка смес.
Във форма с падащо дъно или тортена чиния слагаме едната медена бисквита .Отгоре намазваме с обилен слой млечен крем и поръсваме с орехите
След това слагаме от боровинковия конфитюр.
Отгоре слагаме следващата бисквита ,намазваме с крем и след това конфитюр.
Така редим до края на бисквитите като единия ред ръсим с орехи,а следващия ред не.Слагаме тортата за 2-3часа в хладилник да омекнат бисквитите.Може да поднесем с топка сладолед.
Коментари
Публикуване на коментар