Фузили карбонара
Необходими продукти:
500 гр.фузили
1 суп.л.масло
За соса:
60 гр.масло
150 гр.бекон
1 гл.лук
250 гр.гъби
сол
чер.пипер
1/2 ч.бяло вино
400 мл.течна сметана
50 гр.настърган кашкавал
2 яйца
Начин на приготвяне:
Макароните варим според указанията на опаковката.В голяма тенджера сипваме вода ,към която се добавя лъж.масло.
Щом водата заври сипваме фузилите и оставяме да се сварят.
През това време си приготвяме соса.Бекона и лука нарязваме на ситно
а гъбите на малко по-големи кубчета.
В дълбок тиган разтопяваме маслото.Бекона запържваме за 2-3мин.
,след което добавяме и лука с гъбите.Поръсваме ги със солта и черния пипер.Запържваме за още 5 мин.
Сипваме виното и разбъркваме.
Оставяме на котлона ,докато течността остане наполовина,след което добавяме сметаната и настъргания кашкавал.
Оставяме още 10 мин.на котлона и отместваме.Щом макароните са сварени ги отцеждаме от водата
Връщаме в тенджерата,в която сме ги варили.Яйцата разбиваме с вилица и добавяме към макароните.
Разбъркват се добре и добавяме млечния сос.Отново разбъркваме и поднасяме.
500 гр.фузили
1 суп.л.масло
За соса:
60 гр.масло
150 гр.бекон
1 гл.лук
250 гр.гъби
сол
чер.пипер
1/2 ч.бяло вино
400 мл.течна сметана
50 гр.настърган кашкавал
2 яйца
Начин на приготвяне:
Макароните варим според указанията на опаковката.В голяма тенджера сипваме вода ,към която се добавя лъж.масло.
Щом водата заври сипваме фузилите и оставяме да се сварят.
а гъбите на малко по-големи кубчета.
В дълбок тиган разтопяваме маслото.Бекона запържваме за 2-3мин.
,след което добавяме и лука с гъбите.Поръсваме ги със солта и черния пипер.Запържваме за още 5 мин.
Оставяме на котлона ,докато течността остане наполовина,след което добавяме сметаната и настъргания кашкавал.
Оставяме още 10 мин.на котлона и отместваме.Щом макароните са сварени ги отцеждаме от водата
Връщаме в тенджерата,в която сме ги варили.Яйцата разбиваме с вилица и добавяме към макароните.
Разбъркват се добре и добавяме млечния сос.Отново разбъркваме и поднасяме.
Коментари
Публикуване на коментар