Египетски пай
Необходими продукти:
Бутер тесто 0.5.кг
За крема:
0.5 л.пр.мляко
1 ч.ч.захар
2 суп.л.масло
ванилия
2 суп.л.брашно
2 жълтъка
Начин на приготвяне:
Слагаме пр.мляко със захарта да заври,като отделяме 100 мл.от млякото.
В купичка слагаме брашното ,жълтъците ,ванилията и останалото пр.мляко.Разбиваме с телена бъркалка до гладка смес.
След като започне да се надига пр.мляко сипваме на тънка струя яйчената смес,като бъркаме постоянно,за да не се образуват бучки.
Варим още 5 мин.до сгъстяване на крема и сваляме от котлона.Докато е още горещ слагаме маслото и разбъркваме.
Бутертестото изрязваме във формата на тавата.
В леко намазнена тавичка слагаме единия лист бутер тесто.Отгоре изсипваме крема.
Върху него полагаме и втория лист тесто.Завиваме всички краища така,че да не излиза крема при печене.
Печем в загрята фурна на 150°С за около 40 мин.След като изстине поръсваме с пудра захар.
Бутер тесто 0.5.кг
За крема:
0.5 л.пр.мляко
1 ч.ч.захар
2 суп.л.масло
ванилия
2 суп.л.брашно
2 жълтъка
Начин на приготвяне:
Слагаме пр.мляко със захарта да заври,като отделяме 100 мл.от млякото.
В купичка слагаме брашното ,жълтъците ,ванилията и останалото пр.мляко.Разбиваме с телена бъркалка до гладка смес.
След като започне да се надига пр.мляко сипваме на тънка струя яйчената смес,като бъркаме постоянно,за да не се образуват бучки.
Варим още 5 мин.до сгъстяване на крема и сваляме от котлона.Докато е още горещ слагаме маслото и разбъркваме.
Бутертестото изрязваме във формата на тавата.
В леко намазнена тавичка слагаме единия лист бутер тесто.Отгоре изсипваме крема.
Върху него полагаме и втория лист тесто.Завиваме всички краища така,че да не излиза крема при печене.
Печем в загрята фурна на 150°С за около 40 мин.След като изстине поръсваме с пудра захар.
Коментари
Публикуване на коментар