Айле сладкиш

Необходими продукти:
3 яйца
1 ч.ч.захар
1 ч.ч.кис.мляко
50 мл.олио
1 ч.ч.брашно
бакпулвер
1 суп.л.какао
10 бр.кори за баница
олио за намазване

За сиропа:
2 ч.ч.захар
2 ч.ч.вода

Начин на приготвяне:
Първо се прави сиропа като се смесват водата и захарта и се оставят на котлона сиропа да се сгъсти.
След като водата остане наполовина се сваля от котлона и се оставя да изстине.Корите се намачкват във форма на хармоника в предварително намазнената тава.Леко се запичат.

Отделно се разбърква кексовата смес.В дълбока купа се чукват яйцата.
Добавя се олиото,а след това и кис.мляко и се разбива.

Когато започне да става пухкава сместа се добавя какаото,след това брашното смесено с бакпулвера и разбиваме до хомогенна смес.

Полученото кексово тесто изсипваме върху запечените кори и заравняваме.
Печем на 180°С за около 40 мин.След като извадим от фурната поливаме с изстудения сироп и нарязваме.
Винаги едната част трябва да е топла,а другата студена.

Коментари

Популярни публикации