Пържен толстолоб върху канапе от булгур
Необходими продукти:
4 котлета от толстолоб
олио за пържене
сол
чер.пипер
За овалване:
100 гр.галета
1/2 ч.л.риган
За гарнитурата:
1/2 ч.ч.булгур
1 гл.лук
3 ск.чесън
1 ч.ч.орехи
1 вр.копър
1/2 ч.л.сух риган
2 ч.ч.гъбен бульон
сол
чер.пипер
2 суп.л.зехтин за запържване
Начин на приготвяне:
Лукът и чесънът се нарязват на ситно.
Запържват се в зехтина,докато лука стане прозрачен.
Прибавя се булгура,налива се бульона и се овкусява с ригана.
Когато течността се абсорбира,съдът се сваля от котлона и се овкусява с орехите,наситнения копър,сол и чер.пипер.
Котлетите се овкусяват със солта и черния пипер.
В купа се изсипва галетата и се добавя към нея ригана.
Котлетите се овалват в получената смес и се пържат до златисто.
Отцеждат се от мазнината върху хартия и се поднасят върху канапе от булгур.
4 котлета от толстолоб
олио за пържене
сол
чер.пипер
За овалване:
100 гр.галета
1/2 ч.л.риган
За гарнитурата:
1/2 ч.ч.булгур
1 гл.лук
3 ск.чесън
1 ч.ч.орехи
1 вр.копър
1/2 ч.л.сух риган
2 ч.ч.гъбен бульон
сол
чер.пипер
2 суп.л.зехтин за запържване
Начин на приготвяне:
Лукът и чесънът се нарязват на ситно.
Запържват се в зехтина,докато лука стане прозрачен.
Прибавя се булгура,налива се бульона и се овкусява с ригана.
Когато течността се абсорбира,съдът се сваля от котлона и се овкусява с орехите,наситнения копър,сол и чер.пипер.
Котлетите се овкусяват със солта и черния пипер.
В купа се изсипва галетата и се добавя към нея ригана.
Котлетите се овалват в получената смес и се пържат до златисто.
Отцеждат се от мазнината върху хартия и се поднасят върху канапе от булгур.
Коментари
Публикуване на коментар