Мусака
Необходими продукти:
1 кг.кайма
1/2кг.картофи
1 гл.лук
1 морков
1 суп.л.черв.пипер
1/2 вр.магданоз
1 ч.л.чер.пипер
1 ч.л.чубрица
1 суп.л.уни сос
2 ч.ч.бульон
2 суп.л.олио
1 ч.л.сол
За заливка:
3 яйца
1/2 коф.кис.мляко
1 суп.л.брашно
щипка сол
Начин на приготвяне:
Картофите и моркова се обелват и измиват.Режат се на малки кубчета,а лука на ситно.
В тиган сгорещяваме мазнината и добавяме лука да се задуши.След 1-2 мин.прибавяме морковите и оставяме докато омекнат.
След като лука е станал прозрачен,а морковите са омекнали добавяме и каймата.
Запържваме каймата при непрекъснато бъркане,докато се получат "трохи".Сваляме от котлона и овкусяваме с подправките.
В тавичка изсипваме картофите и към тях добавяме каймата.
Разбъркваме добре и заливаме с бульона.
Слагаме да се пече до извиране на течността или до готовност.В дълбока купа смесваме яйцата,брашното,кис.мляко и солта и разбиваме до гладка смес без бучки.
Изливаме върху мусаката и оставяме да се доопече като променяме фурната само на горен реотан.
Поднасяме с кис.мляко по желание.
Коментари
Публикуване на коментар