Двуцветен крем

Необходими продукти:
1 л.пр.мляко
2 ч.ч.захар
ванилия
4 суп.л брашно
4 жълтъка
1 шоколад
конфитюр
бисквити

Начин на приготвяне:
Слагаме 800 мл.пр.мляко заедно със захарта да заври.
В отделна купичка смесваме жълтъците,брашното ,ванилията и останалото пр.мляко.Разбиваме с телена бъркалка добре,за да не се образуват бучки.
Щом заври пр.мляко сипваме на тънка струя при непрекъснато бъркане яйчената смес.Бъркаме докато се сгъсти крема и сваляме от котлона.
Разделяме готовия пудинг на две части,като едната оставяме бяла,а в другата начупваме шоколада.
От топлината на крема шоколада се разтопява.Бъркаме докато се получи еднородна смес.
Във висока чаша на дъното поставяме плод от конфитюр.
Отгоре изсипваме белия крем и върху него шоколадовия.
Отгоре отново слагаме плод и бисквити по избор.Оставяме за час да изстине и да стегне.

Коментари

Популярни публикации