Торта с компот
Необходими продукти:
3 яйца
3 суп.л.захар
бакпулвер
2 суп.л.олио
ванилия
1 1/2 ч.ч.брашно
1 компот от праскови
Начин на приготвяне:
Компота прецеждаме.
Разделяме белтъците от жълтъците.
Разбиваме белтъците с лъжица и половина захар до пухкава бяла смес.
След това разбиваме и жълтъците с останалата захар.Добавяме олиото,бакпулвера и ванилията.
След това по малко при непрекъснато разбиваме добавяме и брашното.Преди да сме изсипали всичкото брашно добавяме белтъка -разбит на пяна и ако има нужда от още брашно добавяме.
В намаслена и посипана с брашно тавичка подреждаме плода от компота.
Върху него изсипваме от кексовото тесто.
Слагаме да печем на 180°С за около 30 мин.Проверяваме готовността с клечка за зъби.Щом е готова тортата,веднага я вадим от тавата и я обръщаме с плода нагоре.Сиропираме я със сока от компота.
Може да се сервира с топка сладолед.
Коментари
Публикуване на коментар