Крем супа с топено сирене
1 кг.картофи
200 гр.топено сирене
200 гр.гъби
1 гл.лук
3 скил.чесън
магданоз
1 ч.л.сол
2 суп.л.олио
1/2 ч.л.чер.пипер
1 1/2 л.вода
крутони
Начин на приготвяне:
Картофите се обелват и нарязват на едри кубчета.Лука и чесънът се режат на ситно и се запържват за 2-3 мин.в мазнината.
След като леко са се зачервили,добавяме картофите и заливаме с водата.
Оставяме на котлона до полуготовност на картофите.Малко преди да са се сварили,добавяме измитите и нарязани пресни гъби и топеното сирене.
Овкусяваме със солта и черния пипер и оставяме още 10 мин.до пълна готовност на зеленчуците.Сваляме от котлона и пасираме.Поднасяме готовата крем супа с крутони и малко настъргано топено сирене.
Коментари
Публикуване на коментар