Таратор с цвекло
Необходими продукти:
2 бр. краставици
1 кис.мляко
2 бр.цвекло
2-3 суп.л.зехтин
2-3 ск.чесън
сол
копър
1/2 ч.ч.смлени орехи
Начин на приготвяне:
Краставиците измиваме и нарязваме на малки кубчета (а може и да настържем ).Слагаме ги в дълбока купа .
Сипваме смлените орехи,копъра и счукания чесън.
Овкусяваме със зехтин и сол.
Накрая добавяме киселото мляко и разбъркваме.
Цвеклото белим от кората и с помоща на сокоизтисквачка изцеждаме сока.Добавяме го към полуготовия таратор ,като всъщност заместваме водата със сока от цвекло за да разредим таратора.
Оставяме в хладилник за да се охлади .
2 бр. краставици
1 кис.мляко
2 бр.цвекло
2-3 суп.л.зехтин
2-3 ск.чесън
сол
копър
1/2 ч.ч.смлени орехи
Начин на приготвяне:
Краставиците измиваме и нарязваме на малки кубчета (а може и да настържем ).Слагаме ги в дълбока купа .
Сипваме смлените орехи,копъра и счукания чесън.
Овкусяваме със зехтин и сол.
Накрая добавяме киселото мляко и разбъркваме.
Цвеклото белим от кората и с помоща на сокоизтисквачка изцеждаме сока.Добавяме го към полуготовия таратор ,като всъщност заместваме водата със сока от цвекло за да разредим таратора.
Оставяме в хладилник за да се охлади .
Коментари
Публикуване на коментар