Рибена чорба
Необходими продукти:
500 гр.различна по вид риба
2 бр.моркови
3 бр.картофи
1 гл.лук
1 шепа фиде
1 суп.л.лющян
1 суп.л.сол
1 ч.л.чер.пипер
2 суп.л.олио
Начин на приготвяне:
В тенджера слагаме почистената и измита риба в около 4 л.вода и оставяме да се свари.
Варим около 15 мин.след завиране на водата.След като е сварена ,изваждаме рибата и прецеждаме бульона.
Докато изстине си нарязваме на ситно лука и морковите и на малко по-големи кубчета картофите.
В тенджерата ,в която ще приготвяме супата запържваме леко лука и морковите.
Сипваме бульона,добавяме картофите и оставяме да се варят.
През това време си накъсваме вече изстиналата риба на малки парченца.
Щом зеленчуците са поомекнали ,добавяме рибата и фидето.
Овкусяваме с подправките и оставяме на котлона за още 10-15 мин.до готовност.
500 гр.различна по вид риба
2 бр.моркови
3 бр.картофи
1 гл.лук
1 шепа фиде
1 суп.л.лющян
1 суп.л.сол
1 ч.л.чер.пипер
2 суп.л.олио
Начин на приготвяне:
В тенджера слагаме почистената и измита риба в около 4 л.вода и оставяме да се свари.
Варим около 15 мин.след завиране на водата.След като е сварена ,изваждаме рибата и прецеждаме бульона.
Докато изстине си нарязваме на ситно лука и морковите и на малко по-големи кубчета картофите.
В тенджерата ,в която ще приготвяме супата запържваме леко лука и морковите.
Сипваме бульона,добавяме картофите и оставяме да се варят.
През това време си накъсваме вече изстиналата риба на малки парченца.
Щом зеленчуците са поомекнали ,добавяме рибата и фидето.
Овкусяваме с подправките и оставяме на котлона за още 10-15 мин.до готовност.
Коментари
Публикуване на коментар