Пиле с броколи,гъби и сметанов сос
1 пеперуда пил.месо
10-15 бр. розички броколи
10 бр.гъби
200 мл.готварска сметана
80 мл.пр.мляко
1 ч.л.сол
1/2 ч.л.чер.пипер
4 суп.л.олио
100 гр.кашкавал
50 мл.вода
Начин на приготвяне:
Броколите се накъсват на розички и се бланшират в подсолена вода за 3 мин.
След изваждането се шокират в купа със студена вода с кубчета лед ,за да се запази зеления цвят на броколите.
Пилешкото филе се нарязва на хапки и се запържва в олиото.
След 2-3 мин.се прибавят гъбите ,водата и солта и задушаваме под капак.
Когато месото е почти готово,добавяме броколите ,разбъркваме и слагаме сметаната и пр.мляко.
Готвенето продължава докато сметаната се сгъсти.Добавя се черния пипер и настъргания кашкавал и се сваля от котлона.
Коментари
Публикуване на коментар