Баклава
Необходими продукти:
1 пак.кори
200 гр.орехи
1 суп.л.канела
1 ч.ч.захар
100 мл.олио
За сиропа:
2 ч.ч.захар
2 ч.ч.вода
1 ч.л.лим.сок
Начин на приготвяне:
В дълбока тенджера сипваме захарта,водата и лим.сок.Оставяме да ври,докато сиропа остане на половина.Сваляме от котлона и оставяме да изстине.През това време си правим баклавата като първо смиламе орехите.
В отделна купичка смесваме захарта с канелата.
Започваме да сглобяваме баклавата.Взимаме си два листа кори за баница.Поръсваме ги с канела и захар и отгоре ръсим с орехи.
Капваме няколко капки олио и завиваме на руло.
Така навиваме и останалите кори,като редим плътно едно до друго рулцата в предварително намазана тавичка.
Печем за 20-30мин.на 180°С и веднага щом извадим от фурната поливаме с вече изстиналия сироп.
Задължително едното трябва да е студено,другото горещо,без значение кое какво е.
1 пак.кори
200 гр.орехи
1 суп.л.канела
1 ч.ч.захар
100 мл.олио
За сиропа:
2 ч.ч.захар
2 ч.ч.вода
1 ч.л.лим.сок
Начин на приготвяне:
В дълбока тенджера сипваме захарта,водата и лим.сок.Оставяме да ври,докато сиропа остане на половина.Сваляме от котлона и оставяме да изстине.През това време си правим баклавата като първо смиламе орехите.
В отделна купичка смесваме захарта с канелата.
Започваме да сглобяваме баклавата.Взимаме си два листа кори за баница.Поръсваме ги с канела и захар и отгоре ръсим с орехи.
Капваме няколко капки олио и завиваме на руло.
Така навиваме и останалите кори,като редим плътно едно до друго рулцата в предварително намазана тавичка.
Печем за 20-30мин.на 180°С и веднага щом извадим от фурната поливаме с вече изстиналия сироп.
Задължително едното трябва да е студено,другото горещо,без значение кое какво е.
Коментари
Публикуване на коментар