Задушено свинско с бира и печени картофи
Необходими продукти:
1 кг.свинско месо (без мазно)
1 суп.л.сол
1 суп.л.чубрица
1/2 суп.л.ч.пипер
3 суп.л.олио
2 нарязани гл.лук (1 червен и 1 кромид )
500 мл.бира
1 суп.л.захар
1 кг.картофи
1 ч.л.чубрица
1 ч.л.сол
1 ч.л.зеленчукова подправка
олио
Начин на приготвяне:
Почистете месото от тлъстините ако има нужда.Смесете в купа всички сухи подправки.Втрийте месото с тях и го оставете в купа.Покрийте с фолио и оставете в хладилник за 2 ч.да се овкуси.
Загрейте олиото в дълбок тиган.Запечатайте месото добре от всички страни,след което го прехвърлете в огнеупорен съд ( в моя случай глинено прасенце ).В същата мазнина от месото задушете лука за 5 мин.Добавете бирата и захарта и кипнете сместа.След това свалете от котлона и залейте свинското.Сложете да се пече в студена фурна на 150°С за 2 ч.
Картофите си обелваме и нарязваме на резени.Измиваме ги и овкусяваме с подправките.40-ина мин.преди да е готово месото ги пъхаме и тях във фурната да се пекат (ако се събират двата съда разбира се ).
1 кг.свинско месо (без мазно)
1 суп.л.сол
1 суп.л.чубрица
1/2 суп.л.ч.пипер
3 суп.л.олио
2 нарязани гл.лук (1 червен и 1 кромид )
500 мл.бира
1 суп.л.захар
1 кг.картофи
1 ч.л.чубрица
1 ч.л.сол
1 ч.л.зеленчукова подправка
олио
Начин на приготвяне:
Почистете месото от тлъстините ако има нужда.Смесете в купа всички сухи подправки.Втрийте месото с тях и го оставете в купа.Покрийте с фолио и оставете в хладилник за 2 ч.да се овкуси.
Загрейте олиото в дълбок тиган.Запечатайте месото добре от всички страни,след което го прехвърлете в огнеупорен съд ( в моя случай глинено прасенце ).В същата мазнина от месото задушете лука за 5 мин.Добавете бирата и захарта и кипнете сместа.След това свалете от котлона и залейте свинското.Сложете да се пече в студена фурна на 150°С за 2 ч.
Картофите си обелваме и нарязваме на резени.Измиваме ги и овкусяваме с подправките.40-ина мин.преди да е готово месото ги пъхаме и тях във фурната да се пекат (ако се събират двата съда разбира се ).
Коментари
Публикуване на коментар