Торта "Агнеса"


Необходими продукти:
250 гр.краве масло
2 ч.ч.пудра захар
1 ч.ч.орехи
1 ч.ч.брашно
4 яйца
1 ванилия

Начин на приготвяне:
Белтъците се отделят от жълтъците и се разбиват на сняг с 2 суп.л.пудра захар.


Маслото се разбива до побеляване с 1 ч.ч.пудра захар.


 Слагат се брашното,смлените орехи,разбитите белтъци и ванилията.






Сместа се изсипва в дълбока намазана с масло и посипана с брашно тавичка.Пече се 40 мин.на 180°С.


Жълтъците се разбиват с останалата пудра захар.

Получената глазура се нанася върху изстиналата кексова смес.

Сладкишът се връща във фурната на 120°С за да се изсуши.

Коментари

Популярни публикации